Teamă vs. Anxietate! Care sunt diferențele?

Cele două stari emoționale – teama și anxietatea – care la începuturile lumii îi ajutau pe oameni să se apere și să supraviețuiască, par acum porniri fizice și emoționale care ne fac “dezordine” în viață.

Teama și anxietatea, două emoții diferite, pot să se transforme din reacții emoționale de tip obișnuit, fără impact asupra vieții de zi cu zi, în tulburări reale cu impact puternic asupra stării de sănătate emoțională.

Să aflăm cum ne explică oamenii de știință diferențele între cele doua emoții:

Teama sau frica este o stare emoțională declanșată de un pericol real, obiectiv. Atunci când există o amenințare reală structura creierului tău se modifică, frica activează eliberarea de substanțe chimice în corpul tău pentru a te ajuta să supraviețuiesti.

Ca și răspuns al evoluției umane, ne-am pus la punct capacitatea de a gândi critic asupra viitoarelor pericole ceea ce a condus la anticiparea amenințărilor. Aceasta conștientizare sporită asupra lucrurilor care ar putea să meargă prost este starea emoțională numită anxietate. Din păcate, anxietatea poate produce un răspuns biologic similar cu teama.

Teamă sau anxietate? Care dintre ele îți face cu adevărat “dezordine” în viață?

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Imparte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și linistită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Summary
Teamă vs. Anxietate! Care sunt diferențele?
Title
Teamă vs. Anxietate! Care sunt diferențele?
Description

Cele două stari emoționale - teama și anxietatea – care la începuturile lumii îi ajutau pe oameni să se apere și să supraviețuiască, par acum porniri fizice și emoționale care ne fac “dezordine” în viață.