De Ce Uitam

De ce Uităm?

Te îndrepți hotărât spre bucătărie. Știi că urmează să faci ceva cu un scop precis. Apoi te oprești în ușă încurcat și te întrebi: Ce caut eu aici? Am venit pentru un pahar cu apă? Aș vrea să mănânc ceva? Cine știe? Mintea ta este goală.
Nu îți face griji, ni se întâmplă tuturor, mai des decât suntem capabili să ne amintim. Să aflăm și de ce:

Cel mai de seamă reprezentant al psihanalizei, Sigmund Freud, ne-a lăsat câte o explicație pentru fiecare “moment mort” al minții noastre. În principal, el dă vina pe subconștient. Această cameră ascunsă a minții, în care păstrăm toate experiențele anterioare, convingerile, abilitățile, imaginile a ce am fost și ce am făcut. O parte dintre ele rămân accesibile minții conștiente, o parte dintre ele, după ce devin automate, se retrag și rămân captive subconștientului.

Tot el a numit și aceste “momente moarte” ale minții acte ratate, care ascund cu siguranță gânduri refulate, nefolositoare, piedici cu un scop anume. Deci, ești în ușa bucătăriei și te întrebi de ce ai ajuns acolo. Probabil nu îți este sete, probabil nici foame, posibil să fi ajuns acolo pentru că ai vrut sa eviți altceva, posibil să cauți ceva acolo care nu îți aduce plăcere. Posibil să nu fie niciunul dintre aceste motive. Gândește-te și tu… ce ai uitat în camera ascunsă?


Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință
Imparte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și linistită, te salută!

Ai păreri? Comentează mai jos cu spor

Summary
De ce Uităm?
Title
De ce Uităm?
Description

Te îndrepți hotărât spre bucătărie. Știi că urmează să faci ceva cu un scop precis. Apoi te oprești în ușă încurcat și te întrebi: Ce caut eu aici? Am venit pentru un pahar cu apă? Aș vrea să mănânc ceva? Cine știe? Mintea ta este goală. Nu îți face griji, ni se întâmplă tuturor, mai des decât suntem capabili să ne amintim. Să aflăm și de ce: